UFF:n myymälät tutuksi: Bulevardi

UFF:lla on yli 20 secondhand-vaatemyymälää eteläisessä Suomessa, joissa keräämme varoja vaatekeräyspalvelun tuottamiseen sekä kehitysyhteistyön tukemiseen Afrikassa ja Aasiassa. Jokaisessa myymälässämme on yksilöllinen valikoima ja omanlaisensa tunnelma.

Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki myymälämme seniorista junioriin. Aurinkoisessa toukokuussa pääsemme vierailemaan historiallisessa talossa Helsingin Bulevardilla sijaitsevaan vintage-myymäläämme.

Aluepäällikkö Maria Hentilä: Milloin Bulevardin myymälä on perustettu?

Bulevardin myymälä avautui tammikuun lopussa 2019 eli se on juuri täyttänyt kolme vuotta. Avajaispäivänä oli aivan järjetön lumimyrsky. Mietimme miten asiakkaat oikein perille löytävät, mutta niin vaan tuli talo täyteen hetkessä. Meille tuli asiakkaita jopa suksilla hiihtäen silloin tutustumaan uuteen myymälään. Myymälästä onkin tullut erittäin suosittu UFF:n asiakkaiden keskuudessa!

Millainen Bulevardin myymälä on? 

Myymälätilat on erittäin kodikkaat ja oikean tyyliset vintage-valikoimaan. Layout on onnistunut ja tehokas, vaikka tilat itsessään ovat aika pienet ja muodostuvat erillisistä huoneista. Asiakkaamme pitävät palautteen mukaan erityisesti myymälän tunnelmasta.

Meillä on Bulevardilla uskomattoman taitavaa henkilökuntaa, jotka ovat todella luovia myymäläsomistuksen suhteen. Siellä osataan tuoda erittäin hyvin valikoiman helmet esille. Jännityksellä aina itsekin odotan mitä ihanaa he keksivät!

Myymälä sijaitsee kaiken ytimessä kauniissa, historiallisessa talossa ja sinne on erittäin helppo piipahtaa kävellen tai julkisilla.

Myymäläpäällikkö Taimi Kaljula, olet meillä myymäläpäällikkönä Bulevardilla. Miten päädyit näihin hommiin? 

Tulin UFF:lle apulaismyymäläpäälliköksi meidän Fredan myymälään reilut neljä vuotta sitten. Ja kun Bulevardi vuotta myöhemmin aukesi, hain tänne heti töihin. Minulla on pitkäaikainen kokemus vaatealalta ja vinkki avoimesta työpaikasta sekä oma kiinnostukseni second hand-muotia ja kiertotaloutta kohtaan sai minut hakemaan UFF:lle töihin.

Miten myymälä on kehittynyt sinun aikanasi? 

Olen ollut siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että olen heti alusta alkaen päässyt osallistumaan myymälän suunnitteluun ja kehittämiseen. Näin uuden myymälän kohdalla on ollut tarvetta tehdä vain yksi pieni muutos myymälätilojen laajentamiseksi, mutta muuten ei ole suuremmille remonteille ollut aihetta. Olemme tietysti seiniä maalanneet ja kalusteita uusineet. Mutta yleistäen voi sanoa, että panostamme aina, varsinkin uuden valikoiman aikaan, myymälän ulkonäön ja layoutin piristämiseen eli myymälä kehittyy jatkuvasti.

Bulevardin tiimikuvassa vasemmalta oikealle Helena, Mari, Taimi ja Susanna.

Miten teillä Bulevardilla hoidetaan myymäläsomistus?  

Me teemme työtä varmistaaksemme sen, että jokaisella on mahdollisuus antaa panostuksensa somistukseen. Arvomme somistuksen vastuualueiden toteutukset ihan vaihtelun vuoksi ja näin saamme aina erilaisen, raikkaan myymäläilmeen aikaiseksi. Etsimme inpiraatioita esimerkiksi meille tulevista tuotteita ja streetfashion-tyylistä. Lisäksi meillä on tietysti talon oman visualistin koostamat trendiraportit, joista haemme vinkkejä.

Kaikki osallistuvat jollain tavalla sitten somistuksen toteutukseen. Meidän apulaismyymäläpäällikkö Marilla on graafikon koulutus ja se kyllä näkyy työnlaadussa. Hänen töillään on vankka fanipohja asiakaskunnassamme. He piipahtavat heti uuden somistuksen myötä sisälle kehumaan ja ihastelemaan.

Mikä on mielestäsi Bulevardin myymälän oma juttu? 

Laadukas second hand –tuotevalikoima. Me haluamme vaalia mainettamme ensiluokkaisena kierrätysmuotimyymälänä. Pienet myymälätilat tekevät sen, että haluamme, että jokainen esillä oleva tuote on sen ostajalle helmi.

Panostamme myymälän siistiin yleisilmeiseen, yksityiskohtien hallintaan ja selkeän yleismielikuvan luomiseen. Näin asiakkaamme löytävät helposti etsimänsä tuotteet.

Millaista asiakaskuntaa myymälä houkuttelee?  

Meillä käy erittäin laajasti kaiken ikäisiä asiakkaita ja tasapuolisesti sekä miehiä että naisia. Ihania, hyväntuulisia persoonallisia pukeutujia käy paljon meidän uniikin valikoiman vuoksi ja eihän vintage-muodista kiinnostuminen ikää katso.

Miten kuvailisit teidän tuotevalikoimaa?

Meidän valikoima on tosiaan sekä naisten että miesten vintage-tuotteita. Vaatteiden lisäksi meiltä löytyy asusteita, laukkuja ja kenkiä.

Selkeän layoutin myötä asiakkaiden on helppo löytää asukokonaisuus. Unisex-osastoina meillä on farkku-, nahka-, sportti- sekä exclusive-tuotteet. Osastot kyllä vaihtavat välillä paikkaa tarpeen ja ajankohdan mukaan, mutta kokonaisuus on kyllä yhtenäinen.

Mitä tuotteita teiltä juuri nyt erityisesti etsitään?    

Tänä keväänä naisten puolella on selkeästi topit ja housut olleet erityisen suosittuja. Ikisuosikkina on tietysti kaikki farkkutuotteet, bändipaidat ja Marimekon tuotteet. Myös luonnonmateriaalit, kuten silkki ja pellava, ovat aina haluttuja. Ja kevään myötä tietysti ihana värit!

Lopputerveisiä?

Perinteiseen tapaan haluamme Bulevardilta kiittää kaikkia meidän vaatelahjoittajia! Teidän ansiosta saamme aina upea valikoiman esille vaatteita, jotka ovat osa kiertotaloutta jopa vuosikymmenestä toiseen. Ja terkkuja kaikille ihanille ihmis- ja koira-asiakkaille, te piristätte aina meidän päivää!

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää