Vinkit kevätsiivoukseen – näin vältät vahinkotiputuksen

Kevään edetessä talvivaatteet vaihtuvat kevyempään, joten vaatevaraston kevätpäivitys tulee eteen vääjäämättä. Kokosimme vinkkilistan, jonka avulla varmistat, että vaatteet päätyvät oikeaan paikkaan.

  • Ota kaikki läpi käytävät vaatteet esille.
  • Mieti mihin vaatteet päätyvät – varastoon, kaverille, siskolle, UFF:lle, poistotekstiilikeräykseen… Tee jokaiselle kohteelle oma nimilappu.
  • Merkkaa nimilapuilla vaatepinolle omat paikat esimerkiksi lattialle seinän viereen. Tätä ei kannata tehdä sänkyyn – jos urakka venyy, sitä on helpompi jatkaa seuraavana päivänä.
  • Käy jokainen vaate läpi ja muista tyhjentää myös taskut. Etsi mahdolliset viat ja arvioi, onko vaate vielä käyttökelpoinen. Jos siinä on pieni vika, harkitse, kannattaisiko se korjata.
  • Jos olet epävarma, onko lahjoituksesi sellaisenaan käyttökelpoinen vaate vai poistotekstiili, voit viedä sen keräyslaatikkoomme. UFF:n ammattilaiset hoitavat vaatteiden ja tekstiilien lajittelun. Näin varmistetaan, ettei uudelleenkäyttöön sopivaa vaatetta joudu hukkaan. Ainoastaan merkittävän likainen esim. öljyinen, märkä, homeinen tai muuten pilaantunut tekstiili kuuluu sekajätekeräykseen.
  • Kun vaatteet ovat lajiteltu lapuilla merkattuihin pinoihin näkyvillä, on helpompi arvioida, onko vaate menossa oikeaan paikkaan. Suoraan jätesäkkiin tai muovikassiin pakatessa pussit saattavat sekoittua keskenään, ja täten varastoon tarkoitetut saattavat vahingossa päätyä vaatekeräykseen.
  • Kirjoita vedenpitävällä tussilla muovikassiin kohteen nimi, ja pakkaa vaatteet siihen. Hieman läpikuultavat vaaleat roskapussit ovat siitä käteviä, että pussin läpi voi nähdä mitä se sisältää – taas mahdollisuus varmistaa oikea loppusijoituspaikka. Muovipussi kannattaa sulkea tiiviisti, näin vaatteet ovat suojassa kosteudelta ja lialta.

Ou nou!

Välillä käy niin, että kaikesta huolellisuudesta huolimatta vaatekeräyslaatikkoon päätyy epähuomiossa esimerkiksi auton avaimet tai ostoskassi.

Vahinkotiputuksen sattuessa ota välittömästi yhteyttä UFF:n vaatekeräyspalveluun, koska vaatekierto on nopeaa! Yhteyden saat soittamalla numeroon 09 2764 7622 tai sähköpostilla vaatekerays@uff.fi

Tasarahapäivät 8.-20.4.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää