UFF:n myymälöissä tuetaan lasten kouluruokailua Mosambikissa

UFF:n myymälöiden asiakkaat voivat ensi viikon aikana ostostensa yhteydessä tukea lasten kouluruokailun järjestämistä Mosambikissa.

Mosambikin tasavallassa on yli 26 miljoonaa asukasta. Se on yksi maailman köyhimmistä valtioista ja sen väestöstä suurin osa saa elantonsa omavaraisviljelystä. Mosambikin aikuisväestöstä vain noin 60 % on lukutaitoisia ja naisista vain noin 50 %.

UFF:n tukema Lastenapu-hanke avustaa seitsemää esikoulua seitsemässä kylässä Nacalan alueella Mosambikissa. Suomalaisilla lahjoittajilla on merkittävä rooli hankkeen toiminnan ylläpitäjinä, sillä se toimii lähes täysin säätiön tuen varassa. Lasten koulukäyntiä tuetaan toiminnan puitteissa monin eri tavoin, kuten tarjoamalla esikoululaisille päivittäinen lounas.

Hankkeen tukemat päiväkodit esikouluineen ovat tarkoitettu 2-5 vuotiaille lapsille. Olosuhteiden vaikeudesta alueella kertoo se, että jopa 14-vuotiaat lapset ovat osallistuneet esikoulujen toimintaan. Heille ei ole tarjolla vaihtoehtoja, sillä yhteisöissä ei ole varsinaisia peruskouluja. Hankkeen piiriin kuuluu tällä hetkellä liki tuhat lasta.  

Lastenapu-hanke on toiminut Mosambikissa 1990-luvun alusta ja sillä on ollut myös merkittäviä vaikutuksia alueen tyttöjen tasa-arvoon. Nacalan alueella on ilmoitettujen lapsiavioliittojen määrä vähentynyt ja vastaavasti ammatilliseen koulutukseen osallistuvien tyttöjen määrä noussut. Oppilaille tarjottu koululounas kannustaakin perheitä lähettämään kaikki lapsensa kouluun. Koulutuksella on merkitystä erityisesti tyttöjen tulevaisuuden kannalta. Koulua käyvä tyttö avioituu vanhempana, saa vähemmän lapsia sekä kykenee huolehtimaan lapsistaan paremmin kuin kouluakäymätön. 

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää