Lapsia luokkahuoneen lattialla kylki kyljessä istumassa.

UFF:n myymälöissä kerätään varoja lasten ja nuorten koulutukseen Intiassa

Asiakkaat voivat 22.-28.1.2024 ostostensa yhteydessä tukea lasten ja nuorten koulutuksen järjestämistä ja mahdollistamista Intiassa. Pienelläkin lahjoituksella voi saada paljon hyvää aikaan.

Intiassa on edelleen yli 12 miljoonaa lapsityöläistä. Lapsityövoiman hyväksikäyttö Intiassa on monimutkainen, useista tekijöistä johtuva ongelma. Suurin syy on äärimmäinen köyhyys. Köyhien perheiden lapset saattavat joutua keskeyttämään koulun hankkiakseen perheelle elantoa. Kastijärjestelmän vuoksi virallisen väestörekisterin ulkopuolelle jääneet lapset eivät pysty kirjautumaan kouluihin oppilaiksi.

Koulutus on tehokkain tapa vähentää köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Riittävä lukutaito on oleellista kaikelle oppimiselle, ja painotamme kehitysyhteistyössä koulutuksen merkitystä kestävän kehityksen saavuttamisessa. Koulutuksella on tasa-arvon ja demokratian edistymisessä keskeinen rooli.

UFF on tukenut liki 15 vuoden ajan Intian Jaipurissa sijaitsevia Jagatpura ja Malviya Nagar –kouluja. Paikallinen kumppanimme Humana People to People India (HPPI) tarjoaa kouluissa opetusta lapsille, jotka ovat jääneet varsinaisen perusopetuksen ulkopuolelle. Tuetuissa kouluissa tehdään myös yhteisökehitystyötä esimerkiksi tarjoamalla terveysvalistusta köyhien lähiöiden asukkaille sekä järjestämällä iltaisin lyhyitä ammatillisia kursseja aikuisille.

Vuonna 2022 koulut tarjosivat opiskelumahdollisuuden noin kolmelle sadalle haavoittuvassa asemassa olevalle lapselle.  Ammatillisten kurssien toiminnasta hyötyi liki kolme sataa täysi-ikäistä tai täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevaa nuorta. UFF:n tuki kouluille jatkuu tänäkin vuonna etenkin myymälöiden varainhankintakampanjoiden avulla.   

Kampanjan avulla kerätyt varat toimitetaan suoraan Intiaan, vain pankkikulut vähennetään. Kerätyillä varoilla järjestetään ja kehitetään opetusta sekä ostetaan opetusmateriaaleja. Kiitos lahjoituksesta!

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää