Mosambikilaisia esikoululaisia istumassa pöydän ääressä. Lapset esittelevät piirustuksiaan.

UFF:n myymälöissä kerätään varoja esiopetuksen järjestämiseen Mosambikissa

Asiakkaat voivat ostostensa yhteydessä tukea lasten esiopetuksen järjestämistä Mosambikin Lastenapu -hankkeen kautta ajalla 27.11.-3.12.2023. Pienelläkin lahjoituksella voi saada paljon hyvää aikaan. 

Mosambikin tasavallassa, eteläisessä Afrikassa, on yli 26 miljoonaa asukasta. Se on yksi maailman köyhimmistä valtioista, jonka väestöstä suurin osa saa elantonsa omavaraisviljelystä. Vain noin puolet Mosambikin väestöstä on lukutaitoisia.  

Lastenapu-hanke tukee seitsemää esikoulua seitsemässä kylässä Nacalan alueella. Hanke toimii lähes täysin säätiön tuen varassa, joten UFF:n myymälä- ja kuukausilahjoittajilla on merkittävä rooli sen ylläpidossa. Lasten varhaiskasvatusta avustetaan monin eri tavoin, kuten tukemalla koulutarvikkeiden hankintaa. 1 €:n lahjoituksella mahdollistetaan esim. kynän ja vihkon hankinta yhdelle eskarilaiselle. 

Hankkeen tukemat päiväkodit esikouluineen ovat tarkoitettu 2–5-vuotiaille lapsille. Joissakin paikoissa jopa 14-vuotiaat lapset ovat osallistuneet toimintaan. Yhteisöissä ei ole varsinaisia peruskouluja, joten heille ei ole tarjolla muita vaihtoehtoja oppimiseen. Hankkeen piiriin kuuluu liki tuhat lasta. 

Yksi kestävän kehityksen kannalta tärkeistä osa-alueista on koulutus, jolla on tasa-arvon ja demokratian edistymisessä keskeinen rooli. Koulutus on tehokkain tapa vähentää köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Tutkimukset osoittavat, että osallistuminen varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen tukevat lasten kouluvalmiuksia. Riittävä lukutaito on oleellista kaikelle oppimiselle, ja UFF painottaa työssään koulutuksen merkitystä kestävän kehityksen saavuttamisessa.  

Lastenapu-hanke on toiminut 1990-luvun alusta alkaen, ja sillä on ollut myös merkittäviä vaikutuksia alueen tyttöjen tasa-arvoon. Koulutuksella on merkitystä erityisesti tyttöjen tulevaisuuden kannalta. Koulua käyvä tyttö avioituu vanhempana, saa vähemmän lapsia sekä kykenee huolehtimaan lapsistaan paremmin kuin kouluttamaton. Nacalan alueella ilmoitettujen lapsiavioliittojen määrä on vähentynyt ja vastaavasti ammatilliseen koulutukseen osallistuvien tyttöjen määrä on noussut. 

Keräyslupa: RA/2020/1599

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää