UFF:n myymälät tutuksi: Töölöntori

UFF:lla on yli 20 second hand-vaatemyymälää eteläisessä Suomessa, joissa keräämme varoja vaatekeräyspalvelun tuottamiseen sekä kehitysyhteistyön tukemiseen Afrikassa ja Aasiassa. Jokaisessa myymälässämme on yksilöllinen valikoima ja omanlaisensa tunnelma.

Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki UFF:n myymälät seniorista junioriin. Syyskuussa ovet avautuvat Helsingin Töölöntorin myymäläämme.

Aluepäällikkö Maria Hentilä, milloin Töölöntorin myymälä on perustettu? 

Avasimme myymälän tammikuun alkupuolella 2021 pahimpien pakkaspäivien aikana. Töölöntorin myymälä on siis vielä aika nuori, vain puolitoista vuotta vanha. Ilmassa oli avajaispäivänä pientä hermostuneisuutta, koska olimme vielä kaikki epävarmoja koronatilanteen kehityksestä. Kun suunnittelimme myymälän avajaisia edellisenä syksynä, luulimme koronan olevan jo mennyttä aikaa, mutta siitähän se vielä lähti uudestaan liikkeelle.

Järjestimme ensin kanta-asiakkaille vip-avajaiset muutaman tunnin ajaksi. Kun avasimme ovet, oli jonon pituus aikamoinen yllätys, sen loppua ei edes nähnyt. Käytimme ovivahteja asiakasmäärän rajoittamiseksi, ihmiset jonottivat ihanalla asenteella ensin sisään, sitten sovituskoppeihin ja lopuksi vielä kassalle. Ja loppujen lopuksi kaikki kanta-asiakkaat pääsivät kyllä sisään myymälään tutustumaan. Myymälän suosiohan on jatkunut myös avauksen jälkeen.

Millainen myymälä on? 

Meillä on todella upea tila käytössä ja sen työstäminen myymäläksi oli ihanaa. Tilathan eivät ole suuret, mutta olemme kaikki neliöt kyllä hyödyntäneen huolella.

Rakennus itsessään on art deco –tyylinen, joten halusimme ylläpitää samaa historiallisen rakennuksen tunnelmaan itse myymälässä. Otimme tyylistä vaikutteita sisustukseen ihan huonekaluista lähtien. Isot ihanat ikkunat ovat kyllä haastavat somistusta ajatellen, mutta ne antavat näyttävän ensivaikutelman asiakkaillemme.

Töölöntorilta Markus, Naomi, Noora, Joma ja Ella

Entä millainen henkilökunta myymälässä on? 

Meillä on Töölöntorilla 10 vakituista erittäin ammattitaitoista henkilökunnan jäsentä. Heillä on rento meininki ja avoin kommunikointi, joka luo ihanan positiivisen tunnelman myymälään.

Myymäläpäällikkö Noora Pitkänen, olet meillä myymäläpäällikkönä Töölöntorilla vintage-myymälässä. Miten päädyit näihin hommiin? 

Olen pitkään ollut hommissa kaupan alalla, mutta UFF on ensimmäinen vaatealan työpaikkani. Halusin reilu vuosi sitten siirtyä vaatealalle töihin ja pidin erittäin tärkeänä, että pääsin tekemään kiertotalouden parissa töitä. Näin ollen UFF oli luontainen valinta ja aloitinkin noin vuosi sitten apulaismyymäläpäällikkönä. Ja nyt sitten olen toiminut elokuusta lähtien Töölöntorin myymälässä myymäläpäällikkönä.

Miten myymälä on kehittynyt sinun aikanasi? 

No Töölöntorihan on todella uusi myymälänä, joten suuria muutoksia ei alkutoteutuksen jälkeen ole ollut tarve tehdä. Voisi sanoa, että olemme hienosäätäneet myymälän omaa tyyliä ja tunnelmaa entisestään. Meidän suunnitelmahan on ollut jatkaa aika runsasta ja maksimalistista tunnelmaa. Haluamme luoda ja ylläpitää persoonallisempaa ilmettä ja ilmapiiriä.

Miten teillä hoidetaan myymäläsomistus?  

Meillä kannustetaan aktiivisesti kaikkia kantamaan kortensa kekoon, koska haluamme, että meillä on omannäköinen myymälä. Saamme usein inspiraatiota yksittäisistä vaatekappaleista ja luomme sen ympärille teeman tai värin perusteella somistuksen. Vaikka somistuksella on aina vastuuvetäjä, teemme silti tiivistä yhteistyötä ja kaikki ideoivat aiheen ympärillä.

Ikkunat ovat meillä aivat upeat ja haluamme, että kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään myös ikkunasomistuksissa. Olemmekin ottaneet käyttöön varauslistan niiden suhteen ja innokkaita tekijöitähän meillä riittää.

Mikä on mielestäsi Töölöntorin myymälän oma juttu? 

Töölöntorin UFF on ihana vintage -muodin helmi maksimaalisella, runsaalla tyylillä. Henkilökuntamme tyylitaju näkyy tuotevalikoimassa ehdottomasti ja näin saamme loistavan sekoituksen aikaan valikoimassamme. Tuotteemme ovat monivivahteisia ja persoonallisia ja tavoitammekin tällä tavalla erittäin laajan asiakaskunnan.

Millaista asiakaskuntaa myymälä houkuttelee? 

Töölö on upea paikka meille ja paikalliset ovat ottaneet meidät erittäin hyvin vastaan. Asiakkainamme on paljon nuorisoa, jotka käyvät myymälässä varsinkin koulupäivän jälkeen. Aktiivisin aika meillä on kuitenkin iltapainotteinen, koska töölöläiset ovat aktiivisia liikkumaan ja kävelemään niin he myös piipahtavat usein ohi mennessään meillä tutustumassa uusimpiin tuotteisiin.

Denimtuotteet ovat aina kysyttyjä.
Töölöntorin myymälässä on upeat, isot ikkunat.

Miten kuvailisit teidän tuotevalikoimaa?    

Meiltä löytyy runsaasti erittäin trendikästä ja värikästä tuotevalikoimaa. On myös vanhempia vintage -helmiä tarjolla, joten valikoimaa on jopa 1960-luvulta 1980-luvulle laidasta laitaan. Laajan valikoiman myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme persoonallista piristystä vaatekaappiin.

Mitä tuotteita teiltä juuri nyt erityisesti etsitään? 

Syksyhän on nyt alkanut ja se tietysti heti näkyy kysynnässä. Meiltä haetaan ohuempia neuletakkeja ja siroja paksumpia vaatteita tällä hetkellä. Suosittua värimaailmaa on pehmeät pastellin sävyt kuten liila ja vaaleanpunainen.

Lopputerveisiä? 

Perinteiset kiitokset tähän loppuun kaikille meidän asiakkaille kanta-asiakkaista uusiin tuttavuuksiin! Ja totta kai meidän tiimi ansaitsee suuret kiitokset, teidän kanssa on hyvä tehdä töitä!

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää