UFF:n myymälät tutuksi: Sello

UFF:lla on yli 20 second hand -vaatemyymälää eteläisessä Suomessa, joissa keräämme varoja vaatekeräyspalvelun tuottamiseen sekä kehitysyhteistyön tukemiseen Afrikassa ja Aasiassa. Jokaisessa myymälässämme on yksilöllinen valikoima ja omanlaisensa tunnelma.

Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki UFF:n myymälät seniorista junioriin. Helteisessä kesäkuussa vierailemme Espoossa kauppakeskus Sellon kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa myymälässämme.

Aluepäällikkö Maria Hentilä: Milloin kauppakeskus Selloon tuli UFF:n myymälä? 

UFF:n Sellon myymälä täyttää pian kolme vuotta, se siis avasi ovensa alkusyksyllä 2019. Sellohan on Espoossa merkittävä kauppakeskus, se on iso ja erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella kasvavassa kaupunginosa. Sellon ympäristö on vilkasta ja eläväistä.

Myymälämme on ylimmässä kolmannessa kerroksessa ja aluksi meitä vähän jännitti löytävätkö ihmiset meidät täältä. Ja sitten tietysti heti puolta vuotta myöhemmin alkoi koronan vuoksi erittäin poikkeuksellinen ajanjakso, mutta Sellon suosio on kyllä yllättänyt meidät. Myymälällä on erittäin vahva kasvava asiakaskunta. Ja tietysti on erityisen huomioitavaa, että kauppakeskukseen tuotu second hand -vaatemyymälä on ollut kaivattu lisä tarjontaan, joka on otettu avosylin vastaan!

Millainen Sello myymälä on? 

Myymälä on itse asiassa yksi suurimpia UFF-myymälöitä, sen tilat ovat ihanan avarat. Itse tila on helposti muunneltavissa ja siinä on todella suuret ikkunat, jotka näkyvät alas ensimmäiseen kerrokseen asti ja tuovat ihanaa valoa koko myymälään.

Meillä on todella ystävällinen ja ammattimainen tiimi Sellossa, vaikka he ovatkin suhteellisen uutta henkilökuntaa. Tiimissä on seitsemän henkilöä ja he muodostavat kertakaikkisen hyvän porukan sujuvalla yhteistyöllä.

Myymäläpäällikkö Marjo Kotilainen, milloin sinä tulit UFF:lle ja Sellon myymälään töihin? 

Tulin UFF:lle aikoinaan esimiesharjoitteluun vuonna 2015 ja sille tielle sitten jäin. Aloitin harjoittelulla Espoontorin myymälässä ja päädyin siellä myöhemmin myymäläpäälliköksi. Nelisen vuotta sitten siirryin Ruoholahden myymäläämme ja sieltä tulin nyt vuoden alussa Selloon myymäläpäälliköksi. Homma on lähtenyt täällä oikein hyvin käytiin, meillä on todella innostunut nuori henkilöstö, joka otti minut avosylin vastaan. Tänne oli siis erittäin helppo siirtyä.

Miten myymälä on kehittynyt sinun aikanasi?

Nyt olen Sellon myymälässä ollut vain puolisen vuotta, mutta kyllähän täällä on erittäin konkreettisesti huomannut rajoitusten poistumisen asiakasvirrassa. Olemme kasvaneeseen asiakasmäärään vastanneet lisäämällä valikoiman määrää ja panostamalla myymälätilojen selkeyteen ja tuotteiden esillepanoihin. Myös myymälän viihtyvyyttä olemme parantaneet erilaisilla sisustusratkaisuilla.

Sellon poppoo kuvassa vasemmalta oikealle: Olga, Marjo, Aino, Veera, Miska ja Miia.

Miten teillä hoidetaan myymäläsomistus?  

Kaikki somistukset ja esillepanot tehdään meillä yhteistyöllä. Meillä on onneksi monta hyvän visuaalisen silmän omaavaa ihmistä täällä ja esillepanot ovat kyllä olleet onnistuneita ja asiakkaiden mieleen. Keskustelemme ideoista yhdessä ja sitten jalostamme niistä yhtenäisen kokonaisuuden toteutusta varten. Ideat esillepanoihin ja somistuksiin saamme moninaisista lähteistä esimerkiksi jostain ihanasta tuotteesta, upeasta kankaasta tai vallitsevasta trendistä.

Mikä on mielestäsi Sellon myymälän oma juttu? 

Meidän myymälän oma juttu on selkeästi hyvä työilmapiiri ja se tietysti heijastuu myös asiakkaille. Lisäksi upeat puitteet mahdollistavat tuotteiden järkevän esillepanon, joka puolestaan helpottaa asiointia ja saammekin siitä paljon kiitosta asiakkailta. Korkeat ja valoisat myymälätilat tuovat myös tilan tuntua, vaikka valikoimaa olisi reilumminkin esillä.

Millaista asiakaskuntaa myymälä houkuttelee?  

Meillä käy kyllä hyvin moninaista asiakasta laajalla ikähaarukalla eikä mikään tietty asiakasryhmä korostu erityisesti. Lapsiperheitä käy kyllä paljon, koska kauppakeskuksen leikkipaikka sijaitsee aivan tässä naapurissamme. On ihanaa, että asiakaskunta on näinkin vaihtelevaa!

Miten kuvailisit teidän tuotevalikoimaa?    

Meidän valikoimastamme löytyy moderneja, laadukkaita second hand-tuotteita monipuolisesti ja kattavasti. Meillä on naisten ja miesten perusvalikoiman lisäksi myös laajat exclusive-valikoimat ja lisäksi tietysti kengät ja asusteet.  Myös lastenvaateosastoa on kasvatettu, jotta voimme paremmin palvella lapsiperheitä.

Vaatteiden lisäksi meillä on iso kodintekstiiliosasto ja kaikenikäisille kirjojen ystäville löytyy laaja valikoima erilaista luettavaa.

Mitä tuotteita teiltä juuri nyt erityisesti etsitään? 

No näillä keleillä tietysti kesämekot ja kesäkengät ovat erittäin haettua tavaraa. Luonnonmateriaalien kuten pellavan suosio jatkuu ja olemmekin tehneet erillisen rekin luonnonmateriaaleista valmistetuille vaatteille asiakkaiden ostokokemusta helpottamaan. Ja lastenvaatteet ovat tietysti aina suosittuja vuodenajasta riippumatta.

Lopputerveisiä? 

Kiitos kaikille vaatelahjoittajille! Kiitos myös ihanille asiakkaille ja upeille työtovereille. On aina ihana tulla töihin, kun täällä on hyvä tekemisen meininki ja iloisia ihmisiä vaikka olisi kuinka kiire.

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää