UFF:n myymälät tutuksi: REDI

UFF:lla on yli 20 secondhand-vaatemyymälää eteläisessä Suomessa, joissa keräämme varoja vaatekeräyspalvelun tuottamiseen sekä kehitysyhteistyön tukemiseen Afrikassa ja Aasiassa.  Jokaisessa myymälässämme on yksilöllinen valikoima ja omanlaisensa tunnelma. 

Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki UFF:n myymälät vanhimmasta nuorinpaan. Aloitamme vuoden 2023 Helsingin kauppakeskus REDIssä sijaitsevasta myymälästämme.  

Aluepäällikkö Topi Koskinen, kerro miten UFF:n REDIn myymälä perustettiin?  

Kauppakeskukseen perustettiin secondhand –market, jossa on muitakin kiertotaloustoimijoita ja UFF on siellä tietysti mukana. Lähdimme liikkeelle, koska maailman muuttumisen myötä kuluttajia kiinnostaa secondhand-vaatteet paljon ja kauppakeskukset tietysti haluavat vastata tähän kysyntään.  
Meidän myymälä REDIssä toteutettiin uuden myymäläkonseptimme mukaisesti sekä visuaalisen ilmeen että asiakasmuotoilun pohjalta. Työskentely REDIläisten kanssa visiomme toteuttamiseksi oli erittäin sujuvaa. Avasimme ovat syyskuun 2022 alussa ja täytyy sanoa tässä muutaman kuukauden kokemuksella, että olemme erittäin tyytyväisiä.  

Millainen myymälä REDIssä sitten on? 

Myymälätilamme on täydellisen kokoinen ja muotoinen. Meidän oli siis helppo suunnitella tila toimivaksi myymäläksi uuden konseptimme mukaan. Ja sijaintihan myymälällä on loistava, saamme paljon ohikulkuliikennettä. Olemme metron lähettyvillä aivan hissien vieressä. 

Myymäläpäällikkö Ina Jantunen, millainen sinun UFF –taustasi on?  

Olen ollut talossa jo lähes kymmenen vuotta. Aloitin Espoontorin myymälässä myymäläpäällikkönä ja sieltä siirryin kuutisen vuotta sitten Hakaniemen vintage-myymälään. Ja nyt kun tuli mahdollisuus avata täysin uudenlainen UFF täällä REDIssä niin lähdin innolla mukaan. 


Olen ollut UFF:lla näinkin kauan, koska yhtenevän arvomaailman lisäksi saan tässä työssä tarpeeksi haasteita. Työmäärä on suuri, mutta työpaikkana tämä homma on motivoivaa ja oma ammattitaito kyllä kehittyy.  Lisäksi meidän työyhteisö ja kollegat ovat aivan mahtavia.  Olen myös pystynyt töiden ohessa opiskelemaan lähiesimiestutkinnon, joten olen pystynyt vaikuttamaan meidän yhteishenkeen ja viihtyvyyteen. 

REDIn tehotiimi: Ylhäältä vasemmalta: Jannike, Anna ja Mila, alarivillä vasemmalta lähtien Titta, Verna, Ulvi ja Emma, takarivillä hymyilee Aapeli.
REDIn myymälässä on laaja valikoima lasten ja nuorten tuotteita.

Millaista myymälän henkilökunta on?  

Meillä on REDIssä yhdeksän tiimiläista, joista osa on ollut jo talossa pidempään, mutta osa on aivan uusia. Henkilökunta on löytänyt yhteisen sävelen todella nopeasti, he ovat kaikki erittäin osaavia ja innokkaita. Meillä on erittäin hyvä ilmapiiri ja olen meidän henkilökuntaan todella tyytyväinen. Saamme myös paljon positiivista palautetta asiakkailta asiakaspalvelustamme. 

Miten myymälän somistus hoidetaan? 

Meillä on todella kivan mallinen ja kokoinen myymälätila, jota on helppo pitää siistinä ja nähdä kerralla joka puolella. Halusimme tehdä tilasta ilmavan tuntuisen, vaikka meillä on myös runsaasti valikoimaa esillä. Vaihdamme ikkunasomistukset viikoittain ja mallinuket semisäännöllisesti aina inspiraation iskiessä. 


Olemme saaneet paljon kiitosta myymälätilojen viihtyisyydestä, asiakasystävällisyydestä ja siisteydestä. Meillä on helppo asiakkaiden liikkua ja tila on myös työntekijöille erittäin toimiva, koska se on helppo järjestää kivan näköiseksi pienilläkin muutoksilla.  


Myymäläilmeen halusimme edustavan UFF:n toiminnan ydintä, ympäristöystävällisyyttä. Siksi käytimme paljon puuta ja vihreää väriä. Kierrätimme myös paljon tuotteita toisista myymälöistämme esimerkiksi Hakaniemestä tänne. 

Miten kuvailisit REDIn myymälän tuotevalikoimaa?   

REDIn UFF on modernin secondhand-valikoiman myymälä. Meillä on tarjolla ihania secondhand -löytöjä naisille, miehille ja lapsille. Erityisesti olemme kuitenkin panostaneet lastenvaatteisiin ja näin ollen meillä on normaalia isompi lastenvaateosasto ja nuorisovaateosasto.  

Mitä teiltä tällä hetkellä haetaan?  

Näillä keleille ei ole vaikea arvata mitä haetaan. Kyllä ne lämpimät talvivaatteet, takit ja neuleet säänkestävistä kengistä puhumattakaan ovat haluttuja. Ja sitten toisena erittäin kysyttynä kategoriana mainitsisin kyllä vielä naisten urheiluvaatteet. 

Mikä on mielestäsi REDIn oma juttu?  

Me olemme toinen UFF:n uuden konseptin mukainen modernin secondhand-vaatteen myymälä. Olemme panostaneet paljon asiakaskokemukseen esimerkiksi valaistuksen ja sovituskoppien myötä. Ja täytyy sanoa, että olemme tyytyväisiä siihen, miten meidän uusi konseptimme muokkautui näihin REDIn moderneihin tiloihin

Talvinen secondhand on haettua näillä keleillä.
Urheiluvaatteet ovat myös suosittuja REDIn valikoimassa.

Millaista asiakaskuntaa teillä käy?   

Avasimme ovet vasta muutama kuukausi sitten, mutta kyllä myymälä on todella monipuolisesti löydetty asiakkaiden keskuudessa. Tietysti osatekijänä on loistava sijainti REDIn secondhand -marketissa. 
Lapsiperheet ovat selkeästi olleen hyvin edustettuina asiakaskunnassamme. Tässä ympäristössähän asuu paljon lapsiperheitä, joten heidän on helppo tulla tähän koko perheen voimin ostoksille. Ja tietysti julkisillahan pääsee tänne todella hyvin. 

Löytyykö lopputerveisiä? 

Olemme olleet todella odotettu lisä kauppakeskuksen valikoimaan, ja vastaanotto on ollut sen mukaisesti innostunutta ja positiivista. Tästä tietysti iso kiitos meidän asiakkaillemme. Ja paljon myös kiitoksia meidän henksulle kaikesta! 

UUSI VALIKOIMA

Maanantaina 26.2. myymälöissä upea uusi valikoima. Tervetuloa tekemään second hand & vintage -löytöjä! Sunnuntaina 25.2. myymälät valikoiman vaihdon vuoksi kiinni.

Lue lisää

Tasarahapäivät 12.-24.2.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää