UFF:n myymälät tutuksi: Eerikinkatu, Turku

UFF:lla on yli 20 secondhand-vaatemyymälää eteläisessä Suomessa, joissa keräämme varoja vaatekeräyspalvelun tuottamiseen sekä kehitysyhteistyön tukemiseen Afrikassa ja Aasiassa. Jokaisessa myymälässämme on yksilöllinen valikoima ja omanlaisensa tunnelma. 

Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki UFF:n myymälät seniorista junioriin. Joulukuussa kurkkaamme Turkuun ja Eerikinkadun myymälämme. 

Aluepäällikkö Tiia Rahkola, milloin UFF:n Turun Eerikinkadun myymälä on perustettu?  

Eerikinkadun myymälä avasi ovensa vasta ihan muutama kuukausi sitten elokuun 2022 ensimmäisenä päivä. Meillähän on jo pitkään ollut myymälä Humalistonkadulla, itse asiassa vuodesta 2005 lähtien ja Eerikinkadun myymälä tuli nyt vahvistamaan secondhand-vaatteiden tarjontaa alueella. 

Humalistonkadun myymälän muuttui vintage-painotteiseksi ja oli selvää, että tarvitsemme myös modernia secondhand-vaatetta tarjoavan myymälän Turkuun. Sopivien tilojen löytämiseen kului kuitenkin muutama kuukausi. Saimme kevään aikana iloksemme yllättävän paljon asiakaspalautteita, joissa toivottiin uuden myymälän avaamista eli meitä oli selkeästi kaivattu Turussa!

Millainen myymälä Eerikinkadulla sitten on? 

Eerikinkadun tilat ovat suuret, pitkänmalliset ja koko talon läpimenevät. Asiakkaat ovat kyllä kovasti pitäneet, koska sijaintimme on erittäin hyvä keskellä Turkua ja tilat ovat ihanat valoisat. Myymälällä on lähtenyt erittäin hyvin käytiin ja alueella olleista katuremonteista huolimatta meille on löydetty perille oikein kivasti.

Millaista myymälän henkilökunta on?  

Henkilökunta muodostettiin sekä niin sanotuista vanhoista UFF-laisista sekä uusista talon ulkopuolisista rekrytoinneista. Meillä oli aluksi seitsemän henkilökunnan jäsentä myymälässä, mutta huomasimme pian tarvitsevamme lisävahvistusta joukkoon. Meininki on ihanan positiivisen rento ja mukavan aktiivinen kaikilla. 

Turkulaista tyyliä: kuvassa mukana vasemmalta oikealle Riikka, Laura ja Kirsi.

Myymäläpäällikkö Kirsi Vuorinen, milloin sinusta tuli UFF:lainen?  

Olen koulutukseltani tekstiili- ja vaatetusalan merkonomi ja pitkään ollut vaatetusalalla töissä. UFF:lla olen ollut vuodesta 2018  lähtien, ensin Tampereella ja nyt sitten Turussa tästä syksystä lähtien.  

Olen tykännyt erittäin paljon olla täällä töissä, koska pidän myyntityöstä. Se on sopivan vaihtelevaa ja nautin juuri siitä. Varsinkin nyt myymäläpäällikkönä pystyn myös kehittämään ja toteuttamaan myymälävisiota.  

Olet ollut Eerikinkadulla myymäläpäällikkönä ihan alusta lähtien. Miten myymälä on suunniteltu ja miten sen somistus hoidetaan? 

Lähdimme aivan tyhjästä liikkeelle, mutta aluepäällikkömme Tiia otti minut jo rakennusvaiheessa suunnitteluun mukaan. Olikin erittäin upeaa olla heti alusta lähtien mukana luomassa uutta myymäläkonseptia. 

Somistuksen hoidamme yhteistuumin ja haluamme tietysti uudistaa ilmettä usein, varsinkin uuden valikoiman myötä muutamme ihan kaiken layouttia myöten. Meidän ihanasta henkilökunnasta löytyy useampi aivan erinomainen ja luova somistaja eli välillä on ihan runsaudenpulaakin hyvistä ideoista. Usein lähdemme ihan yksittäisestäkin tuotteessa liikkeelle teemakokonaisuuden luomisessa eli kiitos tästäkin inspiraatiosta kuuluu meidän vaatelahjoittajille! 

Talvista juhlavalikoimaa Eerikinkadulta.

Miten kuvailisit Eerikinkadun tuotevalikoimaa?   

Me olemme modernin secondhand-vaatteen myymälä koko perheelle. Täällä löytyy laidasta laitaan kaikille jotain: naisille, miehille ja lapsille vaatteita, kenkiä, laukkuja ja kodintekstiilejä. 

Mikä teiltä tällä hetkellä haetaan?  

Sesongin mukaiselle perusvaatetukselle on aina tietysti kysyntää eli näillä keleillä varsinkin ihanat, lämpimät takit ovat suosittuja. Ja koska talvella on vaikka mitä juhlia niin tietysti kaikki upea bilekimallus toimii aina! Omana trendinään näkyy myös ylisuuret vaatteet. Nuoret tytöt etsivät meiltä miesten ylisuuria vaatteita esim. bleisereitä, kauluspaitoja ja farkkuja. 

Mikä on mielestäsi Eerikinkadun oma juttu?  

Olemme ensimmäinen uuden konseptin UFF-myymälä ja teeman käyttöönotto näkyy tietysti kaikessa. Varsinkin myymälän visuaaliseen ilmeeseen ja asiakkaiden viihtyvyyteen esim. sovituskopeissa on panostettu.  

Saamamme asiakaspalaute onkin ollut aivan ihanan positiivista! Ihmiset olivat todella tyytyväisiä ensinnäkin siihen, että pystyimme avaamaan toisen UFF-myymälän Turkuun, mutta saamme myös paljon mukavaa palautetta myymälän uudesta konseptista. 

Millaista asiakaskuntaa teillä käy?   

Aluksi asiakaskuntaamme vaikutti kyllä Eerikinkadun remontti. Oli hiukan hankalaa tulla siltä puolelta katua myymäläämme kaikkien puomien ja rekkojen välistä pujotellen. Nyt remontti on onneksi mennyttä elämää ja sekä myymälän näkyvyys että sisäänkäynnin käytettävyys parantuivat kertaheitolla.   

Asiakaskuntamme on tässä syksyn aikana  muotoutunut erittäin monipuoliseksi  eli sellaista perusasiakasta ei kyllä oikein pysty määrittelemään. Ja tämähän on tietysti erittäin hieno juttu, koska näin ollen olemme kaikille secondhand-vaatteita ostaville turkulaisille mielenkiintoinen ostospaikka! 

Mitä haluat lopuksi kertoa Eerikinkadulta? 

Kiitän asiakkaitamme, koska meidät on otettu todella hyvin vastaan täällä! Ja tietysti kiitos myös henkilökunnalle oikein sujuvasta ja eläväisestä meiningistä! 

Eerikinkadulla on myös miesten valikoimaa.

Tasarahapäivät 8.-20.4.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää