Ole kiltti maapallolle – älä osta muovikassia

Meillä on valikoimassamme tuote, jota emme halua myydä – muovikassi.

UFF on mukana ympäristöministeriön ja Kaupan liiton green deal -sopimuksessa, jonka tavoitteena on vähentää muovikassien kulutusta. Sopimuksen taustalla on EU-direktiivi, jolla pyritään suojelemaan luontoa ja estämään merten roskaantumista. Sopimuksen myötä UFF:n myymälöiden muovikassit ovat olleet maksullisia vuoden 2017 tammikuusta lähtien. Asiakkaille on myös tarjolla vaihtoehtona Reilun kaupan puuvillasta valmistettu kestokassi.

Green deal -sopimukseen on asetettu tavoitteeksi, että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikasseja kulutetaan alle 40 kappaletta suomalaista kohden vuodessa. Tähän tavoitteeseen on vielä reilusti matkaa. Kun asioit UFF:lla, ota oma kangaskassi mukaan.

Kangaskassi ei myöskään ole ilmastovaikutukseltaan ongelmaton. On tärkeää huolehtia, että kerran hankittua kassia myös käytetään, jotta siitä on ympäristön kannalta hyötyä. Puuvillaisen kangaskassin valmistus kuluttaa luonnonvaroja enemmän kuin muiden kassityyppien valmistus.

Jos haluat tietää aiheesta lisää, Kassi-info tarjoaa tietoa ja vinkkejä eri ostoskassivaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista: www.kassi-info.fi

Muoviroskaa vähentämällä olet kiltti maapallolle.

Tasarahapäivät 8.-20.4.2024

Tasarahapäivillä on odotettavissa jälleen ihania löytöjä tasaisesti alenevinedullisin hinnoin. Lisäämme joka päivä satoja vaatteita myyntiin, jotenvaatevalikoima vaihtuu vauhdikkaasti teemapäivien aikana. UFFille kannattaakinpistäytyä, vaikka joka päivä.

Lue lisää