Yhteistyötä ilmaston ja kehittyvien maiden hyväksi

Yhteistyö kanssamme voi tarkoittaa esimerkiksi tekstiilien kierrättämistä uudelleenkäyttöön, tapahtumayhteistyötä tai vaikkapa henkilöstön virkistyspäivä vapaaehtoistyön merkeissä. Kierrätämme yritysten poistotekstiilit vastuullisesti ja ekologisesti. Yhteistyön kautta on mahdollista profiloitua ilmastotoimijana, tukea kehitysyhteistyötä ja toteuttaa yritysvastuuohjelmaa. Tutustu tarkemmin yhteistyömahdollisuuksiin ja -esimerkkeihin.

Yritysvaatekeräyksen piiriin kuuluu tällä hetkellä useita myymälöitä, tekstiilituotteiden valmistajia ja kauppakeskuksia. Muita yritysyhteistyön tapoja ovat esimerkiksi tietotaidon jakaminen yhteiskuntavastuun lisäämiseksi, yhteiset ympäristötapahtumat ja vaatekeräystempaukset. Kauttamme voi myös tukea koulutukseen, toimeentulon kehittämiseen tai ruokaturvaan liittyviä hankkeita, esimerkiksi joulumuistamisten avulla.

Järjestämme vuotuisen seminaarin, joka kokoaa resurssitehokkuuden ja kiertotalouden toimijoita yhteen. Seminaari on hyvä paikka näkyä ja tehdä näkyväksi organisaation arvoja ja brändiä. Mukaan mahtuu vuosittain myös uusia yhteistyökumppaneita.

UFF:n toimintaa ohjaavia arvoja ovat ekologinen ja taloudellinen kestävyys, vastuullinen aktiivisuus yhteisössä, sukupuolten välinen tasa-arvo, terveys, suvaitsevaisuus ja monimuotoisuus. Edellytämme kumppaneiltamme yhtenevää arvomaailmaa. Toimintapolitiikkaamme voi tutustua täältä.

Ota yhteyttä ja pohditaan yhteistyömalleja lisää yhdessä!

Yhteistyöesimerkkejä:

Seppälä on lahjoittanut noin sadasta Suomen myymälästään poistotuotteet UFF:lle, joka toimitti lahjoitukset Afrikkaan. Vastaava toimintamalli on käytössä myös Baltiassa. Yrityskumppanuuden taustalla oli Seppälän halu toimia vastuullisesti yhteistyössä luotettavan kumppanin kanssa.

uff_voglia_logoKotimainen naistenvaatevalmistaja Voglia lahjoittaa mallistopoistoja UFF:lle Afrikkaan toimitettavaksi. Voglialle yhteistyö merkitsee vastuullista tapaa hoitaa mallistokiertoa ja mahdollisuutta osallistua hyvään asiaan. Voglia pyrkii toiminnassaan siihen, että koko tuotantoketju olisi vastuullinen. Esimerkiksi materiaalivalinnat pyritään tekemään siten, että vaatteet kestävät aikaa. Tuotanto suunnitellaan käytettävät resurssit mahdollisimman tarkasti hyödyntäen.

inex_logo_roundedInex Partners kierrättää ylimääräiset ja tarpeettomaksi jääneet vaateripustimet UFF:lle. Inex Partnersin ympäristöasiantuntija Iina Kari huomasi, että se, mikä on ylimääräistä ja jätettä heille, voi olla käyttökelpoista ja tarpeellista toisaalla. Tästä lähti liikkeelle Inex Partnersin ja UFF:n yhteistyö. Otamme vaateripustimet ilolla vastaan ja hyödynnämme niitä myymälöissämme. Näin säästämme hankinnoissa ja säästetty raha kasvattaa summaa, jolla tuemme kehitysyhteistyöhankkeita Afrikassa ja Intiassa.

Gasum lahjoitti vuosina 2015 ja 2016 Intiaan köyhän Dausan alueen perheille biokaasuyksikön. Yksikön avulla perheet saavat ruoanlaittoon ja valaistukseen tarvittavaa energiaa. Yksiköt rakennettiin yhteistyössä UFF:n ja sen paikallisen kumppanin HPPI:n kanssa. Biokaasu helpottaa erityisesti naisten ja lasten elämää, koska he ovat tottuneet keräämään polttopuita sekä laittamaan ruokaa nuotiolla useita tunteja päivässä. Biokaasun myötä he voivat käyttää säästyneen ajan perheestä huolehtimiseen, maataloustöihin tai lepäämiseen.