Yhteistyötä ilmaston ja kehittyvien maiden hyväksi

Yhteistyö kanssamme voi tarkoittaa esimerkiksi tekstiilien kierrättämistä uudelleenkäyttöön, tapahtumayhteistyötä tai vaikkapa henkilöstön virkistyspäivä vapaaehtoistyön merkeissä. Kierrätämme yritysten poistotekstiilit vastuullisesti ja ekologisesti. Yhteistyön kautta on mahdollista profiloitua ilmastotoimijana, tukea kehitysyhteistyötä ja toteuttaa yritysvastuuohjelmaa. Tutustu tarkemmin yhteistyömahdollisuuksiin ja -esimerkkeihin.

Yritysvaatekeräyksen piiriin kuuluu tällä hetkellä useita myymälöitä, tekstiilituotteiden valmistajia ja kauppakeskuksia. Muita yritysyhteistyön tapoja ovat esimerkiksi tietotaidon jakaminen yhteiskuntavastuun lisäämiseksi, yhteiset ympäristötapahtumat ja vaatekeräystempaukset. Kauttamme voi myös tukea koulutukseen, toimeentulon kehittämiseen tai ruokaturvaan liittyviä hankkeita, esimerkiksi joulumuistamisten avulla.

Järjestämme vuotuisen seminaarin, joka kokoaa resurssitehokkuuden ja kiertotalouden toimijoita yhteen. Seminaari on hyvä paikka näkyä ja tehdä näkyväksi organisaation arvoja ja brändiä. Mukaan mahtuu vuosittain myös uusia yhteistyökumppaneita.

UFF:n toimintaa ohjaavia arvoja ovat ekologinen ja taloudellinen kestävyys, vastuullinen aktiivisuus yhteisössä, sukupuolten välinen tasa-arvo, terveys, suvaitsevaisuus ja monimuotoisuus. Edellytämme kumppaneiltamme yhtenevää arvomaailmaa. Toimintapolitiikkaamme voi tutustua täältä.

Ota yhteyttä ja pohditaan yhteistyömalleja lisää yhdessä!

Yhteistyöesimerkkejä:

UFF:n logistiikkaketju käyttää kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste My uusiutuvaa dieseliä™. Polttoaineinnovaation käyttöönotto leikkasi organisaation vaatekeräyslogistiikan kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia.

UFF:n toiminta- ja palvelualueena on koko Suomi. Organisaation logistiikkaketju nojaa omaan kalustoon sekä sopimuskuljettajien panokseen. Kilometrejä vaatteiden keruusta kertyy omalla kalustolla vuosittain noin 800 – 900 000, mikä kuluttaa dieseliä noin 230 000 litraa. Neste MY vähentää  entisestään ilmakehään päätyvää hiilidioksidikuormaa, vaatekierrätyksen avulla aikaansaadun satojen miljoonien hiilidioksidikilojen säästymisen lisäksi.

UFF:n myymälöiden uudet ESSI Kiertokassit on valmistettu yli 90 % kierrätysmateriaalista. Essi on ensimmäinen suomalainen kiertotalouskassi ja sille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki.

Organisaatio haluaa tarjota asiakkailleen ekologisemman, kierrätysmateriaalista valmistetun ostoskassin vaihtoehtona. Aivan kuten jokainen uudelleen käytettäväksi kierrätetty vaate säästää luontoa hiilidioksidipäästöiltä ja torjunta-aineilta sekä vähentää vedenkulutusta, myös muovin jälleenkäytöllä syntyy säästöä.

UFF on tehnyt yhteistyötä Vammaiskumppanuus ry:n kanssa usean vuoden ajan eri globaalikehityshankkeissa. Vammaiskumppanuus toimii yhteistyö-, koordinaatio- ja asiantuntijaelimenä UFF:n toteuttamissa globaalikehitystyöhankkeissa, tiedotuksessa sekä vammaisasioiden valtavirtaistamiseen tähtäävässä kehityspoliittisessa vaikuttamistyössä.

Uusin yhteistyöhanke toteutaan vuosina 2019-2022 Suomen Ulkoministeriön hanketuen avulla Mosambikissa.  Hanke on suunniteltu lieventämään Mosambikin perusopetussektorin yleisimpiä ongelmia, kuten perusopetuksen laadun alhaista tasoa sekä riittämätöntä kaksikielisen- ja inklusiivisen opetuksen saatavuutta.

Gasum lahjoitti vuosina 2015 ja 2016 Intiaan köyhän Dausan alueen perheille biokaasuyksikköjä, joiden avulla perheet saivat ruoanlaittoon ja valaistukseen tarvittavaa energiaa. Yksiköt rakennettiin yhteistyössä UFF:n ja sen paikallisen kumppanin HPPI:n kanssa. Biokaasu helpottaa erityisesti naisten ja lasten elämää, koska he ovat joutuneet keräämään polttopuita sekä laittamaan ruokaa nuotiolla useita tunteja päivässä. Biokaasun myötä he voivat käyttää säästyneen ajan perheestä huolehtimiseen, maataloustöihin tai lepäämiseen.