UFF:n asiakkaat tukivat aktiivisesti Mosambikia

Maaliskuun puolivälissä iskenyt IDAI-sykloni aiheutti Mosambikissa mittavia tuhoja. Paikallisviranomaisten mukaan satojen kuolonuhrien lisäksi sadat tuhannet ihmiset menettivät kotinsa ja kaiken omaisuutensa.

Neljäkymmentä päivää myöhemmin Mosambikiin iski toinen hirmumyrsky, Kenneth, hävittäen tuhansia koteja. Myrskyn jälkeen jatkuneet sateet aiheuttivat tulvia ja mutavyöryjä lisäten tuhon määrää.

Mosambikissa ei ole aiemmin riehunut kahta näin voimakasta hirmumyrskyä saman kauden aikana aiheuttaen huolta ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

UFF:n myymälöiden asiakkaat ovat voineet lahjoittaa Mosambikin hätäapuun ja jälleenrakentamiseen ostostensa yhteydessä. Viikon aikana asiakkaat lahjoittivat lähes neljä tuhatta euroa. Kiitos kaikille lahjoittajille!

Myös suomalaisten UFF:n kautta kierrätykseen lahjoittamia vaatteita on jaettu paikallisille, UFF:n hankekumppanin varastotiloja on käytetty hätämajoitustiloina, hätäapuvarastona sekä ruuan ja vaatteiden jakelukeskuksena. Järjestetyllä hätäavulla on tavoitettu yli 17 000 ihmistä ruoka- ja vaatelahjoituksilla. Ruokaa on jaettu yli 17 tonnin verran.

UFF  ja sen kumppani ADPP Mosambik tulevat pitkällä tähtäimellä keskittymään vahingoittuneen infrastruktuurin uudelleenrakentamiseen, pienviljelijöiden tukemiseen, myrskyalueen siivoamiseen ja paikallisten perheiden kotien jälleenrakentamiseen.

Related Posts