UFF mukana Energiansäästöviikossa

UFF osallistuu tänä vuonna Energiansäästöviikolle 5.-11.10.2020, jonka aikana tunnistetaan työpaikalla, koulussa tai kodissa piileviä energiasyöppöjä. Energiansäästöviikko on valtion kestävän kehityksen yhtiön, Movitan järjestämä valtakunnallinen tapahtumaviikko, joka viestii kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia.

Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotonakin. Tavoitteena on kiinnittää huomiota omaan energiankäyttöön. Käyttämällä järkevästi energiaa voimme hillitä ilmastonmuutosta ja vähentää muita ympäristövaikutuksia. Ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentäminen on yksi UFF:n toiminnan päätavoitteista.

Arkisilla valinnoilla voi helposti pienentää omaa hiilijalanjälkeä niin kotona, työpaikalla kuin liikenteessäkin. Vaatteiden uudelleenkäyttö on ympäristöystävällinen vaihtoehto säästäen energiaa, vettä ja vähentäen hiilidioksidipäästöjä.

Vaatekeräyksestä saatavien energiansäästöhyötyjen lisäksi kiinnitämme huomiota myös oman toiminamme ympäristövaikutuksiin. UFF:n vaatekeräys hoidetaan vähäpäästöisesti ajomatkat optimoiden, jotta vaatteen uudelleenkäytön ympäristöhyödyt eivät katoa logistiikkaan. Toimitiloissamme panostamme energiansäästöön ja suosimme uusituvia energiamuotoja.  Energiansäästöviikolla osallistumme energiavarttiin ja kannustamme työntekijöitämme tarkastelemaan omaa energiankulutustaan.

Energiasyöpöt napsivat huomaamattomasti ison siivun energiakakusta ja tekevät salakavalasti suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle. Lymyileekö sinunkin työpaikallasi, koulussa tai kodissa sellainen? Ruokitko tietämättäsi energiasyöppöä? Nyt on aika napata energiasyöpöt! Osallistu mukaan Energiansäästöviikkoon ja lähde syöppöjahtiin!

Haastamme kaikki mukaan tunnistamaan omat energiasyöpöt #energiavartti – verkkovisassa!

Osallistu mukaan syöppöjahtiin täällä: https://motiva.leadfamly.com/energiavartti-2020 ​​​​​​​

Energiavartin verkkovisan linkki aukeaa 6.10. klo. 14.15 (juuri ennen Energiavarttia)

Related Posts