UFF MUKANA AVUSTUSKAMPANJASSA MOSAMBIKISSA IDAI-HIRMUMYRSKYN JÄLKEEN

Maaliskuussa 2019 Mosambikiin iskenyt hirmumyrsky Idai oli maan ympäristöministerin arvion mukaan alueen kaikkien aikojen tuhoisin luonnonkatastrofi. Myrsky ja sen mukanaan tuomat sateet, äkkitulvat ja tuulet vaikuttivat kolmen miljoonan ihmisen elämään. UFF ja sen kansainvälinen yhteistyöorganisaatio Humana järjestivät avustuskampanjan luonnonkatastrofissa kärsineiden auttamiseksi esim. keräämällä avustuksia UFF:n myymälöissä.

Avustuskampanja tavoitti yli 30 000 mosambikilaista muun muassa terveys- ja hygienia-kampanjalla, kolerarokotuksilla, puhdistamalla vettä juomakelpoiseksi sekä rakentamalla lähes 1 600 wc:tä alueelle. Kampanja keskittyi perushygienian parantamiseen ja ylläpitämiseen estääkseen tautien kuten koleran ja malarian leviämisen. Erityistä huomiota kiinnitettiin haavoittuviin ihmisryhmiin kuten ilman huoltajaa oleviin alaikäisiin, vammaisiin, vanhuksiin ja raskaana oleviin naisiin.

Kampanja toteutettiin yhteistyössä muiden alueella toimivien hyväntekeväisyysjärjestöjen, paikallisviranomaisten sekä asukkaiden kanssa. Avustuskampanjan järjestäminen aloitettiin jo kolme päivää hirmumyrskyn ja tulvien jälkeen. Ensimmäiset konkreettiset toimenpiteet, kuten vedenpuhdistus sekä raivaustyöt, pystyttiin aloittamaan alueella muutama päivä sen jälkeen. UFF:n hankekumppani, ADPP Mozambique myös antoi tilojaan muiden hyväntekeväisyysjärjestöjen käyttöön hätäaputoimien organisoinnin ajaksi. Avustustyö alueella jatkuu kuitenkin vielä hirmurmyrskyn pitkäaikaisvaikutusten vuoksi esimerkiksi ruokaturvan parantamiseksi.

Related Posts