Uusia UFF:n vaatekeräyspisteitä maakuntiin

UFF avaa uusia vaatekeräyspisteitä Rinki-ekopisteisiin:

  • Pohjanmaalle (Vaasa, Isokyrö ja Uusikaarlepyy)
  • Etelä-Pohjanmaalle (Kauhava, Ähtäri, Vimpeli, Lehtimäki ja Lappajärvi)
  • Pohjois-Pohjanmaalle (Oulainen, Toholampi ja Pyhäntä)
  • Keski-Suomeen (Saarijärvi ja Kinnula)
  • Lappiin (Tornio, Kemi, Keminmaa ja Rovaniemi)

Uudet vaatekeräyspisteet avataan Rinki-ekopisteisiin joulukuun alussa. Keräyspisteiden sijainnit löytyvät verkkosivujemme karttapalvelusta.

Yhteistyö pakkausjätteiden kierrätyksestä vastaavan Rinki Oy:n kanssa on mahdollistanut uusien pisteiden lisäämisen. Uusiin keräyspisteisiin voi lahjoittaa puhtaita ja käyttökuntoisia vaatteita, asusteita, kenkiä, kodintekstiilejä, leluja ja urheiluvälineitä joulukuun alusta alkaen”, UFF:n ympäristöhuollon neuvottelija Taina Kallus kertoo.

Keräyspisteeseen tuotujen lahjoitusten pakkaaminen on erityisen tärkeää. Paras tapa suojata vaatteet lialta ja kosteudelta on pakata ne suljettuihin muovipusseihin. Likainen ja rikkinäinen tekstiili ei sovellu vaatekeräykseen, koska sitä ei voi enää käyttää alkuperäisessä tarkoituksessaan.

UFF:n kautta kierrätetyt vaatteet ohjataan yhdistyksen omiin kierrätysmyymälöihin sekä pääasiassa Baltian maihin suuntautuvaan tukkumyyntiin. Osa kerätyistä vaatteista toimitetaan Afrikkaan kehitysyhteistyöhankkeiden varainhankinnan tueksi. Lahjoitettujen vaatteiden myyntituotolla UFF rahoittaa kotimaan kierrätyspalvelun ja tukee vuosittain noin 30 koulutukseen, kestävään kehitykseen ja toimeentulon edistämiseen liittyvää kehitysyhteistyöhanketta.

Related Posts