UFF:N TUKEMAT PIENVILJELIJÄT TOTEUTTAVAT ILMASTOÄLYKÄSTÄ MAATALOUTTA MENESTYKSEKKÄÄSTI NAMIBIASSA

UFF:n ja EU:n tukemassa ja ADPP Namibian toteuttamassa Farmers’ Club-hankkeessa paikallisia pienviljelijöitä autetaan oppimaan edistyksellisiä viljelymenetelmiä parantamaan satojen kestävyyttä. Namibiassa ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat selkeästi havaittavissa vuotuisten sademäärien vaihtelussa viimeisten kolmen vuoden aikana.

Maailmassa on arvioilta 1,5 miljardia aliravitsemuksesta kärsivää ihmistä. Ruuantuotannon haasteita ovat ilmastonmuutoksen vaikutusten lisäksi ilmastopäästöt, viljelysmaan tilan heikkeneminen, veden riittäminen kaikille, luonnon monimuotoisuuden väheneminen ja väestönkasvu. Ruokaturva edellyttää kestävän ruokajärjestelmän rakentamista.

Suurimmat vaikutukset köyhyyden lieventämiseksi maatalousvaltaisissa kehitysmaissa on saatu panostamalla maatalouteen ja maaseudun elinkeinoihin kuten Namibian Farmers’ Club-hankkeessa tehdään. Ruoantuotantoa, tuottajien asemaa ja ruokaketjua kehittämällä voidaan köyhyyttä vähentää huomattavasti.

Hankkeessa pienviljelijät opiskelevat ja harjoittelevat Ilmastoviisaan maatalouden mene-telmiä, kuten maaperän hallintaa. Menetelmän perusteina ovat kestävän maaperän luominen, sen mahdollisimman vähäinen käsittely sekä satokasvien monipuolistaminen. Farmers’ Clubien pienviljelijöiden satomäärät ovat kasvaneet lisäten perheiden ansiotuloja ja parantaen koko perheen ruokaturvaa ja ravitsemusta. Hankkeen vaikutus satomääriin on huomattava; maissisato parani yli 200 % ja hirssisato yli 400 %. Hanke on ollut toimin-nassa Namibian Kavangon alueella vuodesta 2014 lähtien Namibian Luonnonsäätiön avustuksella.

Lue lisää globaalikehitystyöstä UFF:n tai ruokaturvasta Fingo ry:n kotisivuilta.

Related Posts