Viestimme ilmasto- ja globaalikehityskysymyksistä

Ilmasto- ja globaalikehityskysymyksistä viestiminen on kierrätyksen ja globaalikehitystyön ohella keskeinen osa UFF:n toimintaa. Tarjoamme ajankohtaista tietoa hankemaiden tilanteesta sekä tekstiilikierrätyksen vaikutuksista. Olemme mukana alan asiantuntijaryhmissä ja hankkeissa, käymme vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa sekä vierailemme erilaisissa teemapäivissä ja tapahtumissa. UFF:n toimintaan, globaalikehitystyöhön ja vaatekierrätykseen on mahdollista tutustua verkkosivujen, julkaisujen ja sosiaalisen median kanavien avulla sekä vierailemalla toimipisteissä. Lisätietoja: info(at)uff.fi

Globaalitiedotushankkeet

UFF:n tuottama materiaali on suunniteltu Suomen ulkoasiainministeriön tukemien globaalikasvatushankkeiden yhteydessä. Materiaali on suunnattu lapsille ja nuorille sekä heidän parissaan kasvatustehtävissä toimiville. Lisätiedot: info@uff.fi.

Käsinuket kertovat -kirja

Kirjaseen on koottu Mosambikin Chimoiosta ja Kenian Nairobista Kiberan slummialueelta kotoisin olevien lasten kertomia tarinoita. UFF:lle alueet ovat tuttuja kehitysyhteistyöhankkeiden kautta.

Tarinoissa seikkaileville hahmoille on tehty yksinkertaisten käsinukkien askarteluohjeet ja mallipiirrokset. Nuket on suunniteltu niin, että pienikin lapsi voi aikuisen ohjauksella ne askarrella. Materiaalina on käytetty muun muassa parittomia villasukkia, nukkaantuneen sukkahousun lahkeita, pieneksi jääneen paidan hihaa – siis joka kodista löytyvää kierrätystavaraa. Oppaan takasivulta löytyy kaavat paperista tai pahvista leikattavia hahmoja varten.

Käsinuket kertovat -kirjan voi myös ladata tästä.

Tasapeli – koko perheen lautapeli

Tasapeli on UFF:n toteuttama lautapeli koko perheelle. Pelin kautta tuodaan tutuksi arkitodellisuutta kehitysmaissa ja pohditaan auttamisen tärkeyttä. Pelaajat pääsevät pelin avulla myös laajentamaan käsitystään voittamisesta, sillä pelin voittaa se, joka auttaa muita ja on kaikille mahdollisimman tasapuolinen.

Pelin tarkoituksena on tuoda pelin ja leikin myötä kehitysyhteistyön peruskysymykset lähemmäs suomalaisia lapsia, nuoria ja perheitä.